״מאמו״ הוא פורטרט חושפני ואמיץ, אישי וקבוצתי של 8 נשים בגילאי 50 עד 80, העוסק בחלומות, באהבות, בטראומות, ביחסי אם בת, במיניות בגיל מתקדם, בפוריות ועוד..
המופע נוצר בתקופת הקורונה בתהליך מחקר שערך כשנה, והוא מסופר באופן מולטי דיסציפלינרי דרך מחול, תיאטרון, שירה, אמנות ויזואלית ועוד.
היצירה ״מאמו״ נבחרה ע״י המרכז האתני ענבל ת״א לפתוח את עונה – 22/23.
אליק ניב נולדתי במושב בגליל המערבי על הגבול הצפוני, פציעה קשה שחוויתי בסוף השירות הובילה אותי למחקר של שיקום ועיסוק בתנועה ובסופו של דבר ללימודים בסדנה למחול בגעתון, בהנהלת יהודית ארנון. כרקדן נמשכתי לתפיסות יצירה שראו ברקדניות אמניות שותפות למחקר. את רובה הקריירה המקצועית שלי עשיתי באירופה בה לקחתי חלק בכמה להקות מולטי דיספלנריות, ונחשפתי לאמנות במה המשלבת בין עולמות תיאטרון/מחול/מוסיקה/אמנות פלסטית.
אני חבר אנסמבל לשעבר בתיאטרון השאובינה הברלינאי וחבר אנסמבל בלהקת נידקומפני הבלגית בניהולו האומנותי של יאן לאוורס בשמונה השנים האחרונות.
כיוצר הפוקוס שלי הוא שילוב של מולטי דיספלנריות ומחקר של משתתפות היצירה שלי, ציור של מציאות או נושא מחקר דרך החיים האישיים וההיסטוריה של מי שנמצאת על הבמה.
מקורות המחקר המחולי שלי באים מפרטנריג, עירוב טכניקות (טכניקות מודרניות עם אקרובטיקה ואומנויות לחימה) פרקטיקות טקסיות וכל כלי אמנותי שמגיע מהקאסט, ב 2021 קיבלתי מועמדות יחד עם הבימאית ג'ולייט נאוויס לפרס היצירה המצטיינת בפסטיבל אביניון.
כוראוגרפיה קונספט ובימוי: אליק ניב
עיצוב במה, תלבושות וחיווי אמנותי: מרב סודאי
ליווי אמנותי: פני הס יסעור
דרמוטרגיה: פייטרום קוואדרינו
יעוץ תמיכה וארגון: אלינה ז׳וטובסקי- תוכנית סטאז׳ כחלק מהתוכנית להכשרת רקדנים יוצרים בהנהלת אור מרין ואורן נחום re-search
תודות מיוחדות: עוז זלוף, אמן וחבר מייסד בתנועת תרבות המעודדת תרבות בקהילה
ניצן ריבלין וקיבוץ יזרעאל: על האירוח הנדיב
צילום: אפרת מזור