גוף חופשי
סדנה עם סילביה גריבאודי
העבודות של סילביה גריבאודי מגלמות קלילות, אירוניה וחופש.
הסדנה היא חוויה של הממד הפואטי שסילביה גריבאודי חוקרת בין החיוניות לנוכחות של הגוף, כאשר הממד המזכך של הומור ומשחק מתגלמים בהבעת הגוף ובמחווה אצל כל אדם.
במהלך הסדנה תתקיים חקירה של הגוף החיוני המחליפה את היכולת להשתעשע תוך שימת לב שווה לטכניקת התנועה. באמצעות הצעה המערבת אימון מחול עכשווי וליצנות, תוך התמקדות בערכה של הנפילה, חוסר שלמות וטעות נחשבים כהזדמנות אקספרסיבית.
כיצד להחיות מחדש את הפיזיות באמצעות אירוניה עצמית והדינמיות של ריקוד והומור? כיצד מביא הריקוד את תפישת הגוף ומשתנה באווירה משחקית זאת?
סילביה גריבאודי היא כוריאוגרפית איטלקית שמתמחה באמנויות הבמה באופן כללי.
מאז 2004, היא ממקדת את המחקר שלה בהשפעה החברתית של גופים, כשהיא מניחה במרכז השפה הכוריאוגרפית שלה את היסוד הקומי ואת מערכת היחסים בין הקהל למבצעים.
זוכת הפרס Giovane Danza D’Autore עבור יצירתה "A CORPO LIBERO” (2009), פיינליסטית בפרס UBU ופרס RETE CRITICA עבור יצירתה R.OSA (2017). זוכת פרס #CollaborAction4 בשנים 2018-2019, פיינליסטית בפרס Rete Critica לשנת 2019, זוכת פרס Danza&Danza לשנת 2019 על ההפקה האיטלקית הטובה ביותר של יצירתה Graces ובפרס Histryo Corpo a Corpo לשנת 2021.
היא השתתפה בכמה פרויקטים של מחקר אמנותי וביניהם:
כוריאורום (2011), טריפטיך (2013), נהג על פי גילך (2014) – פרויקט של האיחוד האירופי העוסק בהזקנות פעילה באמצעות אמנות הריקוד, אשר עורר השראה למופע "איזה גיל אתה מגלם?", וכן לפרויקט הקהילתי: מעל 60. מגדר מציג (2015); אשכול קישורי גוף (2019/2020), בהם הקשר בין ריקוד, ההרים וקהילת ההרים העניק חיים לפרויקט תלוי המקום – כוריאוגרפיית טרקינג וליצירה מונז'ור (2021) שהופקה על ידי פסטיבל טורינודנזה בשיתוף תאטרו סטאביל דל ונטו ולז האל דה סקרביק מבריסל.
ב-2021, הייתה כוריאוגרפית אורחת ב"דנסה אנקור – 30 קטעי סולו עבור 30 רקדנים," פרויקט עבור האופרה של ליון וביוני 2023, תתקיים הופעת הבכורה של: איפה נגמר הבלט? הפקה משותפת חדשה שלה עם MM Contemporary Dance (IT), La Biennale de Lyon (FR), Théâtre de la Ville (FR), פסטיבל Torinodanza (IT), פסטיבל המחול הבינלאומי TANEC PRAHA (CZ), Zodiak – Side Step Festival (FIN) והרשת הבינלאומית Big Pulse Dance Alliance.
מופעיה הוצגו במספר פסטיבלים לאומיים ובינלאומיים והם תוצאה של תהליך יצירתי המתמקד בדיאלוג ובמפגש הפואטי עם אמנים אחרים, להקות מחול וקהילות.