שני בר דימרי | אנטומיה של (אי) אחיזה

על הרצפה, גוף אישה נופל, מתקפל, מונח, קיים.

הגוף מפנה מקום למה שנתפס כבלתי נראה. אנטומיה של (אי) אחיזה היא הזמנה למרחב משותף להאט ולשאול- האם השקט או הדומם כזה הוא? המבט מוזמן להקשיב לצורות, לאפשר לרעד להדהד בעיניים, לשהות במחשבות שריריות-רגשיות להיזכר במה ומתי אנחנו נאחזים?

בתום המופע, ניקח 'רגע' ונקיים שיחה עם ד"ר מירב אלמוג והכוריאוגרפית שני בר דימרי. רגע. שיחה על זמן, מבט וגוף נפרוס מחשבות ונשאל על מהו זמן? מהו אוצר בתוכו? האם וכיצד נוכחים העתיד והעבר ברגע ההווה? ובאיזה אופן שזורים הזמן, הגוף והמבט האנושי?

שני בר דימרי היא כוריאוגרפית, פרפורמרית וכותבת למגירה, בימים אלה חיה ופועלת בין ישראל והולנד. המחקר האומנותי שלה בוחן את 'הצורה האנושית', הגוף כתהליך אבולוציוני, כנוף שיש לגלותו מחדש מתוך הביוגרפיה הסומטית. השתתפה בתכנית 3|2|1- הבמה ליוצרים חדשים של מרכז סוזן דלל. עבודותיה הציגו בפסטיבלים שונים בישראל ביניהם 'תל-אביב דאנס', 'מחול שלם' ו'פסטיבל נפגשות'. זוכת מלגת ATLAS לכוריאוגרפיה מטעם פסטיבל ImpulsTanz (2023). בעלת תואר ראשון במחול מטעם 'האקדמיה למוסיקה ומחול בירושלים', תואר שני בחינוך לאמנות מטעם 'המדרשה' בבית ברל, ובוגרת התכנית הדו-שנתית לכוריאוגרפיה במרכז 'כלים'. בעבודותיה על ידי יצירת מפגש-מופע-חי שואפת לגעת (בשונה מלרגש), להסיט את המחשבה ולזמן דיאלוג כנה על המשותף והמורכב לנו מתוך המצא הביוגרפי. ד״ר מירב אלמוג היא מרצה לפילוסופיה במכללת סמינר הקיבוצים. היא מתמחה בפילוסופיה קונטיננטלית של המאה ה-20, בייחוד בפנומנולוגיה ואסתטיקה. מחקריה עוסקים בסוגיות הנוגעות בגופניות ואחרות, דיאלוג ויחסים אינטר-סובייקטיביים במציאות עכשווית, שוטטות ואורבניות, והקשר בין סגנון להוויה האנושית.

כוריאוגרפיה מאת שני בר דימרי
ביצוע רותם גרינברג
עיצוב תאורה וסאונד: עומר בולנז'ר כהן
דרמטורגיה: דורון גליה-קינד

היצירה הועלתה בבכורה בספטמבר 2022 בסיוע הקרן ליוצרים עצמאיים, והחלה את דרכה במסגרת תכנית 3|2|1- הבמה ליוצרים חדשים של מרכז סוזן דלל. התכנית הוקמה בתמיכת מויצת הפיס לתרבות ואמנות.

יום חמישי
17/08/2023
20:30
סטודיו אורה - לא מסומן
70₪